Vandaag is een soort van rustige dag. Of in ieder geval, ik maak er een rustige dag van..

De kinderen hebben een studiedag, het heerlijkste daarvan vind ik, dat ze ’s morgens naar beneden gaan en ik me nog lekker een keer kan omdraaien in bed. Helaas door de volle maan (denk ik) lukte het nog weer in slaap vallen niet echt meer.

Toch heb ik het lekker rustig aan gedaan, nog even lekker in bed blijven liggen, tijd genomen om te douchen. En lekker met de kindjes in de kelder gezeten.

Iets meer dan 2 weken geleden is bij ons de achterpui/achtermuur eruit gegaan, en we zitten al die weken al in de kou. Dan stap je je huis binnen vanuit de kou, dan hoop je/denk je dat het binnen lekker warm is, maar dan is het binnen net zo koud…. ik loop dus al 2 weken de hele dag met mijn jas aan. We waren afgelopen weekend in Luttelgeest, hadden een prachtig weekend met Alejandro Balbi Toro, dat was ook heerlijk warm! Toen we zondag weer terugreden zeiden we al tegen elkaar, we gaan de kou weer in!

Verbouwing

Ik denk ook bij elke verbouwing komt er een moment van ‘crisis’, een moment dat je er helemaal klaar mee bent, dat je niet meer wilt, dat je haast spijt hebt. Dat je niet meer het einddoel voor ogen hebt maar alleen de chaos en drempels en ‘beren op de weg’ ziet. Nou, dat hadden wij maandag en dinsdag. Helemaal klaar met de kou, en de kindjes, die zaten tegen een heater aan geplakt. 

Maandagavond zei Robert, weet je, we moeten de kelder verder afmaken, daar is het lekker warm. Daar staat een heater dag en nacht aan om de leem te drogen die we op de muren hebben gesmeerd.

Dus Robert heeft maandagavond nog de kelder zo goed als leeggemaakt en dinsdag zat ik met mijn zus aan de telefoon en die kwam met het idee om de tv dan ook naar de kelder te brengen. Dat hebben we gedaan, en sindsdien bivakkeren we zo goed als in de kelder, lekker warm!! Even naar boven om te plassen, wat te eten en drinken te pakken en dan hup de kelder weer in. Het is nog niet af en wel stoffig, maar we genieten op en top!!!