Hoe gek is het dat we een jaar verder zijn sinds het begin van corona! En hoe staan we er eigenlijk voor en hoe verhouden we ons er toe?
Toen het begon begin 2020 waren wij best bang, wat is dit, wat gebeurd er, hoe gevaarlijk is het?!
Elke persconferentie aan de buis gekluisterd, de eerste lockdown het gevoel ’tuurlijk doen we dit voor het grote geheel’.
Afgelopen maandag was er een persconferentie, ik ben hem helemaal vergeten, nadat ik de kinderen naar bed had gebracht zag ik het via een melding op mijn telefoon en dacht ‘ach ik lees de conclusies wel online’.
Wat een verschil met vorig jaar!


Ben ik nog bang? Nee.
Kan ik de moed er nog in houden? Nou, soms wel en soms niet. Jij?
Maar jeetje wat duurt het lang!

Hoe zit het met dat licht aan de horizon dan?

Nou, er gloort licht aan de horizon! In mijn beleving op meerdere vlakken, het weer wordt beter, de lente en zomer komen er aan!
We mogen vanaf 27 jaar met 4 personen buiten sporten, dan komt het binnen sporten er vast ook aan!
Of met meer mensen buiten sporten, dat is voor Biodanza ook een optie.
En ook de mensen worden inventiever, willen weer als kuddedieren (wat we zijn, top!) tegen elkaar aan schuren letterlijk en figuurlijk!
Allerlei ideeën die ontstaan vanuit liefde en positiviteit: danceforfreedom/liefdesvirus van Julia. Christina von Dreien die ook zegt, laten we een liefdesrevolutie beginnen.
En er zijn er vast nog veel meer!En Biodanza dan?

Soms denk ik wel eens, ik zou willen dat Rolando Toro nog leefde, ik ben zo benieuwd hoe hij hier in zou staan?
Hoe staan wij hier in dan?
Gelukkig hebben we afgelopen zomer door gedanst en kunnen dansen tot oktober. Toen we weer in lockdown gingen moesten we weer erg wennen. Robert is gelijk weer gaan klussen in Luttelgeest in ons Centrum voor Zingeving, wat steeds mooier en mooier wordt! Én hij is nu zelfs bezig met een…. jaja… Sauna!! Hoe heerlijk zal dat zijn, ik heb er zin in!!
Voor mij viel Biodanza weg en ik heb het even laten wegzinken ook. Tijdens de eerste lockdown heb ik ons hele huis ge-marie-kondo-d. Marie Kondo is een Japanse opruimgoeroe waarbij je je hele huis overhoop haalt (haha) elke stukje bekijkt, houdt waar je blij van wordt en dan alles weer mooi inruimt. Het was een hele klus, maar oh zo blij mee!
Dat had ik al gedaan, die klus was geklaard, in deze lockdown heb ik me gericht naar het huishouden, ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar bij mij gaat dat niet van nature. Ik kende firma huishouden al wel, maar wilde me de routine nog meer eigen maken. Dat is aardig gelukt 😉

de Kelder


Onze kelder waren we aan het ombouwen tot een atelier voor mij, daar was een beetje de klad in gekomen omdat het zo vochtig bleef en hoe dan verder. Die hebben we afgerond en ik ben er zoooo blij mee!!
Houten vloer, houten banken en lemen muren, wat een feest.

Spinnen
van (alpaca)wol tot muts zelfgemaakt


Begin november ben ik jarig, ik had voor mijn verjaardag spinlessen gevraagd bij Claudia (van WoolLove) en die ook gekregen. Daar werd ik zo ontzettend blij van dat ik veel aan het spinnen, breien, wol verven etcetera ben geslagen. Dat gaf en geeft me de mogelijkheid om naar binnen te keren, rust in mezelf te vinden. Te genieten van het kleine en het creeëren!

zelfgebreide wollen truien voor Shima en Deva

En Biodanza dan?

Oh ja, ik was even afgeleid. Dat zie je wel hé. Ik wordt er zo gelukkig van! Bezig zijn met mijn handen en van daaruit ontstaat iets nieuws, dat voelt ongelooflijk!
Maar goed, nu laat ik me zo weer afleiden, haha.
Biodanza. Ik ben nog steeds Biodanza zo voelt het. Biodanza via Zoom dat is niks voor mij. Het spijt me voor diegenen die dat wel graag willen, maar ik kan alleen Biodanza geven uit mijn hart en met wie ik ben en zoals ik ben en via Zoom ben ik mezelf niet. Dan zou ik een ‘show’geven of in ieder geval iets wat niet echt is. Dus mocht je op die manier wel behoeftes hebben dan zijn er genoeg mensen die dat op die manier geven! Enjoy!

De vrijdagavond groep heeft een appgroep, daar zet ik berichtjes in, én er kwam iemand met een goed idee om met een aantal te gaan wandelen. Dat mag, buiten op afstand en dat hebben we gedaan. Wat was het een Feest om elkaar weer te Zien en te horen!!! Ik denk dat zo lang we nog niet mogen dansen we dit blijven doen!
En dan mag vanaf nu er buiten gesport worden met 4 mensen, wie weet ga ik daar iets mee doen, en ik ben Biodanza Coaching aan het onderzoeken, dan kan ik 1 op 1 met iemand aan je persoonlijke ontwikkeling werken, lijkt me ook super gaaf!! Daarover volgende keer meer!!