(t)Huiswerk

Van de week zei iemand tegen mij (nog voor de datum van 28 april duidelijk werd) we zijn nog maar 2 weken onderweg…
2 weken dacht ik?! Het voelt al als 1 of 2 maanden voor mij!
En nu moeten we nog zeker 4 weken. Poe ik vind het een uitdaging hoor…
2 meiden, één van 7 en één van 9 en dan (t)huiswerk. En niet 1 of 2 dingen, nee een dagvullend programma (tenminste als je geen juf bent). Ineens ben ik ‘juf’ geworden, en dan niet van 1 kind in één klas maar van 2 klassen in één met ieder verschillende opdrachten en lekker veel aandacht nodig…

HELP?!


Ik voel me dagelijks in een tweestrijd, het gevoel van ‘moeten voldoen aan’ wat de juffen en school vragen te doen en aan de andere kant mijn gevoel die me zegt… ontspan maar. Alles komt goed.
Ik sprak vorige week een vriendin en zij zei heel wijs: school is maar een klein onderdeel van wat je leert in je leven, kijk eens wat de kinderen nu al leren waar ze hun hele leven baat bij zullen hebben: omgaan met een crisissituatie, creatieve dingen bedenken om je te vermaken in een kleine ruimte, zo lang zo dicht op je familie zitten, en te leren om het samen vol te houden en nog in gezelligheid ook, en zo nog veel meer. Voelt ook zo kloppend! En toch blijf ik maar heen en weer hinken tussen die ontspanning en dat het organisch mag ontstaan én de druk van buitenaf. Misschien ook wel doordat we van beide klassen een appgroep hebben waar maar op gepost blijft worden met kinderen die al klaar zijn en hun project laten zien, of ouders die vragen waar kan ik dit of dat vinden (van de laatste les) of met nieuwe ideeen. Ik krijg nog niet eens al het werk af, loop achter, en voel dan weer de greep op mijn keel dat het niet goed is…
Hoe dwingend moet ik als ouder en juf zijn? of mag het organisch gaan, de enige dag weinig tot niks en de andere veel? Ik zou ook wel graag zien dat de juffen via Zoom (oid) met de klassen zouden opstarten, zingen, dictee, verhaal en dan nog uitleggen wat ze nog moeten doen vandaag en dan om 14 uur weer samen Zoomen, met wat is er gelukt, wat niet? Zodat de juffen weer meer de touwtjes in handen krijgen ipv wij.
Of zeg ik nou iets geks? Ik hoor graag hoe het voor andere ouders is?
Ik vind het eerlijk gezegd bijna niet te doen. En het huishouden??? en ook nog werken… Help!

Deva aan haar huiswerk

Zoomparty

Deze tijd vraagt van ons vernieuwing, Biodanza kunnen we voorlopig niet geven zoals we dat gewend zijn. Hoe jammer ook! De wekelijkse groepen waar we ons diep verbinden en verbonden weten met elkaar, de maandelijkse Party avonden waar het altijd zo’n heerlijk feest is, en de maandelijkse schoolweekenden waarin we zo mooi verdiepen, kwetsbaar en krachtig zijn.
Voor nu willen we toch graag in verbinding blijven met jullie en zijn daarom begonnen om via Zoom contact te maken. Dat bevalt ons (en de anderen) goed en daarom willen we juist in deze tijd wel iets organiseren ipv de party! Dus wat we met jullie willen doen is via Zoom samenkomen, we zullen zeker iets met Dans doen, het zal geen Biodanza zijn, maar we zullen zeker dansen doen om in ons gevoel te komen, om onze harten met elkaar te verbinden, en daarna zal Marieke ook nog lekkere dansmuziek draaien waar je (als je wilt) nog lekker op kunt dansen! Doordat we elkaar zien, zullen we elkaar ook kunnen inspireren. Ik ben nog aan het uitzoeken of je er voor kunt kiezen om in tweetallen te dansen of groepjes bijvoorbeeld. Dat kan weet ik, maar kijken of je dat ook zelf kunt kiezen.
Ik hoop je zaterdag te zien!!